søndag 5. april 2015

Påske-turliv i Ryfylke

Det er herlig med ferie. Det er alltid godt med eit avbrekk frå dei vanlige rutinane. Kvardagane er og fine, men det er noko ekstra med feriedagar. Og feriedagar på hytta vår i Ryfylke er ekstra gode, særleg når været slår til og. Denne påsken har me hatt stort sett fint ver. Nydelege dagar, men litt kaldt i lufta. Men fine dagar til å gå på tur. Me har brukt både føtene og skia. Kjekt begge deler.

Første skitur gjekk til Bjødnabu på Hjelmeland. Her var utruleg mykje snø i år. Denne ettermiddagsturen vart på 8 km.Løypetråkker

Flott urørt vinternatur.

God niste
 Ekstra kjekt er det å komma seg opp på ein topp på ski, og suse nedover bakkane igjen etterpå - på fint silkeføre. Det fekk me jammen oppleva denne påsken. Nattlandsnuten i Suldal,  på 965 moh, var toppmål skjærtorsdag. Ein fantastisk tur. Då me gjekk opp var det ikkje så mange som hadde gått føre oss, så snøen var ny og fin og med lite spor! Fantastisk påskefjell! Det var blåsandes på toppen, men då er det godt med ekstra kler i sekken.Flott vinternatur
Nesten på toppen!

Godt med litt nistemat på toppen

Hurra!
Ein til topp i år!
Etterkvart traff med gode venner i sporet!
Med superraske briller!
Då fekk me ein rastepause til!
Herlig:-)

Siste pause - og tid for litt soling.
Må utnytte dagen og sola godt!

Siste skitur gjekk og til Bjødnabu - og lenger inn på fjellet enn forrige tur. Nydeleg ver, variert terreng, og god niste i sekken. Ein vellykka tur med andre ord.
Me blir jammen varme av
mange oppoverbakkar.
Då må litt kler av.

Herlig turliv.
Eg fekk meg ein blåveis denne ferien og -
(fekk ein i juleferien og)
Denne gong var det ein skistav på ville vegar.

Påskefjell.


I tillegg rusla me langs sjøen ein dag - ilag med dei unge som kom på hyttebesøk! Kjekt å vere i lag med ungdommar.Kvitveisen var allereie på plass.
Herlig vårteikn.

Lysande soler.
Nå er tur nr. 15, 16, 17 og 18 unnagjort! 
Me er godt i gang 
- den varme våren er i anmarsj 
- me satsar på mange fine turar vidare og!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar