søndag 22. mars 2015

Ein gong til!

Alle gode ting er tre, heiter det. Kan vere mykje sant i det. Me har tre flotte jenter ..... og nå har eg strikka teppe til den tredje av dei. Dette teppet har eg i tillegg strikka for tredje gong! Første utgåve havna her i huset, det er snart utslete av frossne ungdommar som likte å sitte under eit teppe! Nr.2 fekk Veslejenta med seg på folkehøgskulen i fjor. Det varma godt der. Nå er det Reisejenta sin tur. Nå er hennar teppe ferdig. Samme teppe, men i grått denne gongen. Blei fint det og.

Dette har vore eit langtidsprosjekt, slik som tepper bruker å bli. Eg starta i 2014, like etter jul - og er ferdig nå. Mesteparten vart dermed strikka i fjor, eg hadde bare ei av remsene igjen + blondekantane langs kortsidene. Men eg reknar det med i årets produksjon, sidan det er ferdig nå. 1,65 kg Safirgarn frå Gjestal - det vart ein del tiara i sparekrukka mi det.

Reisejenta fyller snart 25 år, og då passar det med eit heimestrikka teppe i gåve. Ho veit om presangen, og godkjent resultatet undervegs. Nå gjennstår det bare å pakka det inn og overrekke gåva neste søndag i selskap!

Her er heile tepppe.
Må visst dampe det litt.

Kjekt mønster i strukturstrikk.
To typar remser.

Fin blondekant

Kan bli godt og varmt i sofakroken
- eller ute på terrassen.

Her er teppe som Eldstejenta fekk.
Fint og fargerikt.

Og her er Minstejenta sitt teppet.
Samme mønster som nå, bare i ubleika garn.

2 kommentarer:

 1. Lekkert teppe! Det ble fint i grått også! Mye arbeid, men virkelig en fin presang. Ingenting varmer som et "mamma-teppe"!
  Nå får du vel abstinenser tenker jeg? Det får nemlig jeg når et stort og tidkrevende prosjekt er ferdig

  Fortsatt god søndag fra Ingunn

  SvarSlett
  Svar
  1. Tak for koselig melding. Ja det er herlig med eit avslutta prosjekt! Men eg har visst eit halvferdig teppe til liggandes.... i dominostrikk. Må nok snart ta det fram igjen nå.

   Slett