lørdag 29. januar 2011

Gjesteblogging!

Legg ditt liv i hans (Sebastian) hender .


Årets HØYDE-punkt !

I dag var det min(Terje) tur til å få være med Guro og Sebastian på flytur.
Dette var første gangen jeg skulle fly med småfly, og jeg gru-gledet meg.


Været var heldigvis fint nok til at vi kunne fly. Sebastian klargjorde flyet, og hadde en omfattende sjekk-runde før vi kunne lette. Litt vel stor flyplass til det lille flyet, men da blir det enklere å treffe når vi skal lande.
Flott orientalsk teppe på gulvet!
 Turen gikk østover, over Sandnes og til Høle mot Lysefjorden. Mange kjente plasser ble passert på turen. Vi fløy inn Lysefjorden på jakt etter prekestolen, og snudde utover når vi hadde funnet den. Den er ikke særlig stor, der den henger oppe i fjellsiden. Her inne over fjorden fikk vi litt turbulens, så det ble greit å komme seg utover igjen, nå mot Jørpeland og Tau. Ryfylkevegen ble en strek i terrenget, som vi tidvis kunne få øye på. Det lå et fint melis-dryss av snø over fjellene. Det ble fint når sola skein på de.
Prekestol-området.
 Etter litt når vi hadde passert Sørskår og Årdalsfjorden, kunne vi skjelne de ulike Ryfylke-øyene i fjorden, og vi kunne se Randøy ligge rett foran oss. Etter litt tok vi en fin sving over Kådavågen, og kunne bekrefte at hytta fortsatt sto. Nå bar det vestover igjen, over flere av de kjente øyene, men nå fra en litt ukjent vinkel.
Mot Stavanger
Ikke lenge etter så hadde vi Stavanger på vår høyre side, og Sandnes var neste mål før vi fortsatte til Bryne. Vi fulgte Gandsfjorden innover, og så de kjente bydelene passere på høyre side + varden på Dalsnuten til venstre i samme høyde som oss. Mot Bryne bar det en tur over Frøyland/Orstad-kirka før vi passerte høyhuset på Bryne, og vendte nesen (propellen) nordover mot Kleppe og Verdalen, men først forbi Kleppevarden hvor Sebastian bor. Tone sto på terrassen og vinket når vi passerte Kongleveien (kunne ikke se at hun vinket altså)


Og ikke lenge etter så kunne vi se landingstripa på Sola. Landingen gikk rolig og fint, og vi var trygt nede på landjorda igjen etter en flott time i lufta.

Mange takk til Sebastian som førte oss trygt over Ryfylke og Jæren.

Gjesteblogger  Terje

1 kommentar:

  1. Hei Terje, dette så ut til å være en flott tur. Fine bilder. Blir vel kanskje fallskjermhopp med landing på Borestranda neste gang? =;-)
    Hilsen GOB

    SvarSlett