søndag 3. mai 2015

Langhelg og turliv.

Det blei ein ekstra fridag denne helga - og det er alltid kjærkomment. Denne helga vart det hyttehelg, i lag med Eldstejenta, mannen hennar - og lille Mini i magen. Det vart koselige dagar. Mykje strikk og god mat, lesing og turliv. Me fekk tatt tur nr.22 - runden vår i skogen som me har gått mange gonger før. Kjekt å gå på gamle stiar,  naturen vaknar så fint til live nå om våren.

Vel heime vart det tid til ein strekning langs havet. Dermed fekk me unnagjort tur nr. 23 og. Me er jo godt i gang med å legge kyststripa vår bak oss, og denne gong parkerte med på same stad som sist, ved Regestranda. Men nå la me turen nordover. Først over Sola-stranda, som kanskje er den mest profilerte stranda - like ved flyplassen. Videre gjekk det langs strandsteinar og over mykje tang og tare, over myrete utmark og områder med utruleg mykje boss. Ikkje den finaste delen av kysten med andre ord. Men må ein, så må ein. Me gjekk like til industriområdet i Risavika i Tananger. Her fann me ein fin plass å nyte kaffi og bollar på. Like ved nokre naust.
Ut på tur - aldri sur.

Desse traff me undervegs.

Gubben fant eit båtvrak.
Kanskje han vil ha fleire oppussingsprosjekt?!

Ein bauta
- til minne om eit forlis 1903
.

God gammal årgang.
Frå 1969
.

Kuunge-strand.

Me kom over ein spa-avdeling.

Blonde-rust

Brunnavika i Tananger

Me fann heldigvis nokre blomster.
Strandnellik er nydelig.
Tusenfryd.
Ulempen er at me må gå tilbake same vegen. Totalt vart det 12,5 km. Ein god tur på 3 timar. Kan denne turen anbefalast for andre? Nei, eigentleg ikkje. Det var så mykje rot og boss rundt omkring. Kjem me til å ta turen igjen? Nei! Borestranda fristar meir. Men artig å gå på nye ukjente plasser.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar