tirsdag 9. februar 2016

Putefest og januarstrikk.

Det har blitt tid til litt strikking i det siste og. Etter travle dagar på jobb er det godt å slappe av med strikket om kvelden. To puter er ferdige, så nå kan me ha putefest. Garnet fann eg på kammerset, så nå har det i allefall minka litt der inne. Litt i overkant av 400 gram.... ikkje så enormt akkurat.

Den gråe puta er strikka i Safir frå Gjesdal. Det er restana etter fletteteppe til Reisejenta. Eg har funne mykje insperasjon på Pinterest.com, og ei slik pute fann eg der. Kjekt å prøve ut nye mønster.


 

Den lilla puta er og inspirert frå Pinterest. Den fekk store ruter. Her var det Peer Gynt-restar som blei oppbrukt. Ganske greit med ca 200 gr av ein sort. Då er det akkurat nok til ei pute.


 

Ellers har eg strikka på gamle prosjekt. Eg har holdt på med ei båtrye/tjukt teppe - ei stund. Nå er det eine ferdig, og nr.2 er på pinnane. Gubben har planlagt "sjørøvertokt" i Blindleia til sommaren, eller rettare: seiltur med Gamle Malena. Då blir det teltliv på Gubben og Gamla. Og når me er så "gamle" er det godt å ha noko varmt å ligga på. Dette blir overmadrass til luftmadrassane. Eller ei rye til å ha over kjølige sommarbein på seiltur. Eller god å sitte på. Mange muligheter altså.
Denne er mi:
Litt jentete med lilla!

Eg har fått brukt opp mange smånøster.
Av og til var der ikkje nok,
og eg måtte lage litt striper.


Her er Gubben si.
Eg manglar 2 1/2 rad - 10 ruter.
Han får blått innslag blant jordfargane.
Og så er det det blåe fletteteppet. 
Det nærmar seg  bunnen av garnposen, så då er eg nok snart ferdig. 
Det skal få bu på hytta. 
Passa perfekt til den gamle sofaen der inne.

 


Eg syns eg har gjort ein god jobb for å nå botnen av strikkekorga!

2 kommentarer:

 1. Fantastiske strikkearbeider du har laget. Så deilig var grå putte med vevestrikk... kjempeflott mønsteret. Jeg liker.
  Og veldig fine tepper. Fletteteppen ser ut veldig koselig. Jeg har begynnt med lappeteppe også,
  den bruker leng tid. Ha riktig fin strikkeglede i februar :-)) Hilsen sender deg Viola.
  Kos deg... god kveld.

  SvarSlett
 2. Nå er jeg mektig imponert! Så mange store prosjekter på en gang! Synes de "overmadrassene" er kjempefine. Og så mye restegarn/lagergarn du har fått brukt til fine og nyttige arbeider. Liker putene dine også. Tid for å unne seg noe nytt garn, kanskje?

  God kveld fra Ingunn

  SvarSlett