søndag 17. januar 2016

Nytt år - nye strikkerier.

Godt nytt år. Me er visst allereie godt inn i det nye året, og me er i gang med kvardagen igjen etter ein koseleg juleferie. Eg har jo starta det nye året med ny giv for Kammerset og garnlageret mitt. I år skal eg verkeleg kose meg med å bruke alt det fine garnet som eg har tatt i mange gonger, hatt mange planar for  - og lagt på plass igjen. I håp om ein ennå betre idè. Og nå når eg har ein avtale med tantebarn Bjørg må eg jo greie å holde meg til den.

Akkurat nå strever eg for å ikkje begynna på nye prosjekter. Dei påbegynte skal gjerast ferdig først. 1.prosjekt var ny lue. Strikka i litt tjukt garn, Puno frå Rauma på pinne nr. 5 1/2. oppskrifta er frå Sommerfuglen i København. Luekanten er strikka i ein fletteteknikk, det er kjekt å prøve ut nye ting.

I dag fekk lua vere med på tur - den passa perfekt på hovudet mitt, nøye tilmålt som den var. Og med -10 grader ute, var den god og varm. Ein nydelig søndagstur på stranda - med vindstille, snø og sol - det er luksus på Jæren. Då er det ekstra godt å komme inn og finne fram strikketøyet i sofakroken.

Ein nydelig dag


Godt med varme klær i kulden.

Eg strikka først eit pannebånd.
Så plukka eg opp maskar på kanten og
strikka lue-delen i glattstrikk.

Lua funka godt i snøen
måtte prøve å lage snøenglar.
Lenge sidan sist!


Barndomsminne

Ein fantastisk dag.
2 kommentarer:

 1. Nydelig, -både lue, dame, vær, bilder og engel;) Her har snøen lavet ned i dag, så kanskje jeg også skal prøve å lage engel igjen. Det har blitt heklet lue med meg nå.

  SvarSlett
 2. Det er så vakkert hos dere! Flotte bilder du har tatt!
  Lua er fin til deg! Smart måte å strikke den på.
  Her har det vært kaldt i helga, minus 23 i går morges, men i dag har temperaturen steget til minus 5. Skal straks ut på ski....

  Fin mandag til deg!

  Klem

  SvarSlett