torsdag 27. oktober 2016

Strikkehelg i Stavanger

Det har vore strikkefestival i Stavanger igjen. I år var eg med for tredje gong. Det er veldig kjekt å ha ei helg med masse inspirasjon, treffe andre flotte strikkarar, lære nye teknikkar og kanskje handle litt nydelig garn. I år var me dobbelt så aktive som i fjor, me hadde meldt oss på 4 kurs + strikkefest på lørdagskvelden.  Eg hadde pakka med meg eit stort nett, med garn og pinnar, papirer og permar, og eit eige strikketøy til pausane innimellom. I år som i fjor var det Farmora til Tordis som var god medstrikkar på kurs. Me er like hekta på maskane begge to. Og så likar me så godt å snakka om Tordis, det felles barnebarnet vårt. Me blir aldri lei, og me er like begeistra begge to! Herlig:-)

I år hadde me meldt oss på Stasjonstrikk, med 5 ulike teknikkar, sokkehæler, Bringebær og svalestup - to teknikkar frå Picklesdamene i Oslo, og til slutt dobbelstrikk. Lørdagskvelden var med på Strikkefest på eit av utesatdene i byen. Innimellom fekk me og tid til eit besøk på  strikkecaféen innom  og alle dei flotte standane i salgsområdet. Jammen greide me å halde oss i skinnet" og ikkje kjøpe inn store mengder. To nøster sokkegarn og flotte porselensknappar frå Danmark fekk vere med heim. Fornøyd med det. Kammerset , eller kanskje det heller kunne heite Ullrommet, har visst fulle korger ennå.

I tillegg fekk me med oss eit cafébesøk i eit tyrkisk tea og kaffihus i "Fargegata" i Stavanger. Det var ein opplevelse. Her fann me gode stolar, godt lys, nydelig tea og ein artig cafévert. Her koste me oss med strikketøyet heil til Strikkefesten starta. Herlig og avslappandes.På Stasjonsstrikk fekk me prøve ulike teknikkar.
Her er det Daisy strikk nederst.
Boblestrikk - denne hadde eg prøvd før.
Kryssmasker.
 I tillegg prøvde med patenstrikk med to fargar,
men min prøvelapp vart så stygg,
kan ikkje vise den fram.
Kvalmandes fargar!
Må prøve med to andre fargar.
 
Det finns jammen mange sortar hælar.
Artig å prøve nokre nye.
Her er det strikka med forkorta pinnar.
Blei ganske fint.

Denne kaltes tomato heel.
Ein slags forkorta omgangar det og.
Bringebærstrikk
Svalestup
Artige teknikkar.
Farmora til Tordis

"Oh, so sweet!"
Sa caféverten då me trakk opp strikket.
Og så strødde han roseblader over oss:-)
Då me kom ut var det nesten magisk stemning i gata.


Me kom og over ein liten pop-up butikk som selde koselige vesker.
Denne blei med meg heim.

Prøvelapp på dobbelstrikk.
Dette kan bli ein fin gryteklut!
Finn feilen.
Måtte holde tunga beint i munnen,
for å få trådane på rett side.

Ei flott og spennandes helg er over.
Me gler oss til neste gang.
Satsar på nye spennandes teknikkar då.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar