mandag 10. november 2014

November-strikk.

Me er allereie langt ut i november. Jammen går tida fort. Nokre dagar er travle, andre mindre hektiske. Men alltid har eg tid til nokre rundar på pinnane. Det er avstressandes og avslappandes. Eg treng den daglige dosen, blir lett litt rastlaus utan. Eg har ennå fleire prosjekt på gang, og planlegg stadig nye strikk. Målet er ikkje å bare ha eit strikketøy, men av og til gapar eg over litt mange på ein gong. Men - noko for ei kvar tid og einkvar anledning, er viktig.

Eg har forresten begynt på mitt første mysteri-strikk. Eg har aldri slengt meg på sånt før, men ein gong må jo vere den første.  Eg følger Adventstidas store strikkemysterie. På Facebook. Det skal bli eit skjerf i hønsestrikk. Ganske spennandes, og artig å sjå kor forskjellig folk løyser ei slik oppgåve. 
Ellers: Gubben har fått seg eit nytt sokkepar, remse nr. 4 er avslutta på teppet til Reise-jenta, og genser nr.6 B aukar jamnt og trutt.

Til helga skal eg på strikkekurs - med Eldstejenta. Eg gler meg. Nå skal eg læra meg å designe eigne modellar, å rekne ut masketal ol. Sikkert nyttig, så slepp eg og bom-strikke fleire gonger.  Må strikke ein yndlings-prøvelapp før det. Lurer litt på kva då eg skal velge?

Nye Gubbe-sokkar

Nr.6 B

Eg fann ei påbegynt langnisselue i korga.
Ska tru om den blir ferdig før jul?

Kamel-strikkinga har stansa opp.
Skal bli ein kamel til juøekrybba mi.
Det nærmar seg advent - må vere ferdig då.

Mitt advent-mysterie.
Strikkar i Kauni opg finull-garn.

Teppe-produksjon.
Siste remse er på pinnane.


1 kommentar:

  1. Du blir ikke arbeidsløs, ser jeg! Men fordelen med å ha mange ting på gang er jo at plutselig blir både det ene og det andre ferdig fortere enn svint. Jeg strikker julesaker til barnebarna, og så "verker" jeg etter å begynne på noen luer. Fristelsene står i kø!

    Klem fra Ingunn

    SvarSlett